THE 5-SECOND TRICK FOR YANGıN TESISATı SAKARYA

The 5-Second Trick For yangın tesisatı sakarya

The 5-Second Trick For yangın tesisatı sakarya

Blog Article

SAUSEM, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ulusal yeterliliklere göre sınav ve belgelendirme yapmakla yetkilendirilmiş bir kuruluştur.

Yangın tesisatının düzenli bakımı, sistemlerin her zaman çalışır durumda olmasını sağlar. Bakım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler:

Birçok farklı yapıda bu tesisatların kullanımı, olası yangın risklerini en aza indirmektedir. Yaşam ve çalışma alanlarında kurulan yangın tesisatı, kurulduğu mekanda yangına karşı büyük önlem almasını sağlamaktadır. Yangınların bir felakete dönüşmeden müdahale eden yapısı ile yangın tesisatları can ve mal varlığını önemli ölçüde korumaktadır.

Yangın dolabının üzerinde, içinde ne tür ekipmanların bulunduğunu ve nasıl kullanılacağını gösteren bir işaret bulunmalıdır.

Yangına ne kadar erken müdahale edilirse o kadar çabuk söndürülür ve sebep olduğu hasar o denli az olur. Genellikle yangınların büyük boyutlara ulaşmasının en büyük nedeni geç fark edilmesi, dolayısıyla müdahalenin de geç olmasıdır. Yangının hemen fark edilmesi için sürekli olarak insanların gözetlemesi veya otomatik algılama sistemlerinin olması gerekir.

İtfaiye amaçlı kuru yangın tesisatları, binaların üst katlarında ve itfaiyelerin giremeyeceği dar sokaklarda, kapalı çarşılarda kullanılmakta olup itfaiye teşkilatı tarafından yapılan bağlantı ile su sağlanır.

Bir yangın tesisatı içerisinde oldukça fazla sayıda malzeme kullanımı yapılabilir. Genel olarak kullanılmakta olan malzemeler tesisatın çeşidine bağlı check here olarak farklılık gösterir. Çünkü yaşam ve iş alanlarında kullanılacak şekilde tasarlanan birçAlright farklı yangın tesisatının modelleri bulunmaktadır. Bununla beraber yangının söndürülmesi advertisementına su dışarısında bazı kimyasallar da kullanılabilir. Sistemin de kullanılacak malzemeye göre değişmesi mümkündür.

- Yangın kolonunun altında yangın tesisatını ayıran ve daima açık durumda kalması için mühürlenmiş bir vana ve bir tersinmez vana bulunmalıdır.

Yangın tesisatlarına suyun ikili ağız üzerinde ve doğrudan şehir şebekesinden verilmekte olduğu durumlar bulunmaktadır. Ancak ikili ağız üzerinden itfaiye tarafından basılacak olan su temiz olmayabilir. Yangın tesisatı suyu ile içme suyunun karışmaması advertisementına çek- valf kullanılmalıdır.

Boru bağlantılarının hatasız yapılması gereklidir. Yivli boru veya düz uçlu boru seçimlerinde boru uçlarının düzgün olması gereklidir.

Yangın tesisatı su tesisatlarından ayrı olacak şekilde siyah çelik ya da galvanizli borular kullanılarak yapılır.

Yangın tesisatı, olası bir yangında itfaiye gelene kadar yangına müdahale etmek, ufak yangınları söndürmek ve itfaiyenin müdahalelerine destek olmak amacı ile üretilmiş sistemlerdir. Günümüzde güvenlik için her binada bulunması gereken yangın tesisatının kullanılabilirliği son derece önemlidir. Yangın tesisatı kuru ve ıslak olmak üzere iki çeşittir. Bir binada yangın tesisatının bulunması yeterli değildir. Çünkü bazı yangınlarda tesisat istenen oranda etkili olamamaktadır.

Sistem donma tehlikesi olan binalar dışında itfaiye araçlarının girmesinin mümkün olmadığı dar sokaklardaki binalarda da kullanılır. İçinde su bulunmayan ve elle çalıştırılan tesisata yangın başladığında itfaiye ağzından su basılarak müdahale edilir. Sistemde kullanılan tüm hortum bağlantılarının itfaiyenin kullandıkları ile aynı standart ölçülerde olması gerekir.

Bu nedenle yangın tesisatı yapımı aşamasında pratik kullanılabilirliği, yangın anında yeterli basınç ve debide su verebilmesi gibi faktörler dikkate alınmalıdır. Aynı zamanda yapımından sonra düzenli periyotlarla bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bahsettiğimiz bu noktalar yapılmadığı zaman yangın tesisatları yeterli etkiyi gösteremeyecektir.Yangın tesisatlarının kuru ve ıslak olarak iki çeşit olduğunu belirtmiştik. Bu çeşitleri kısaca açıklayacak olursak:

Report this page